milieuvriendelijk

Atelier

Art of goodbye methodes

Duurzaamheid 

De samenleving is in beweging. Jong, oud, stressvol of juist zen… We laten allemaal onze sporen steeds dieper achter, zowel op het internet als op het milieu. Door duurzaam te investeren in onze relaties met jou, vanaf het eerste contact, verkennen we je persoonlijke visie over deze thema’s. En kunnen we een ultiem persoonlijk afscheid garanderen.

Met Art of Goodbye bieden wij een totaalservice. Naar wens organiseren we een optimaal milieuvriendelijke uitvaart, ook internationaal. Door onze hechte samenwerking met Mortuarium Schiphol zijn we stand-by om zowel inkomende als uitgaande overledenen overal ter wereld waardig en tijdig te begeleiden.

Als collectief investeren wij in al onze partners. Dat betekent dat wij geen commissie rekenen op diensten die je via ons afneemt. Duurzaamheid betekent voor ons ook partnership

United Nations Sustainable Development Goals 

Als praktijk hebben wij als eerste Nederlandse uitvaartonderneming aansluiting gezocht bij de Nederlandse tak van de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties, de UNSDG (United Nations Sustainable Development Goals). Dit zijn er in totaal 17, waarvan wij er in totaal zes geselecteerd hebben voor onze dagelijkse bedrijfsvoering. Hier hebben wij ons aan gecomitteerd als Nederlands lid. Met onze set SDG’s dragen wij bij aan de wereldwijde SDG’s van de VD. Jaarlijks rapporteren wij aan de Nederlandse club. Hier leren wij onderling van de overige leden en wisselen we tips uit voor een zo klein mogelijke impact op het milieu met onze onderneming. Alles dat wij doen draagt namelijk bij aan deze impact. De keuzes die wij op dagelijkse basis maken tellen allemaal mee. Dit is onze filosofie en iedere uitvaart die wij verzorgen draagt bij aan het grotere geheel. Bij een bewuste levensstijl hoort ook een bewust laatste afscheid, daarin adviseren wij zowel bij leven als aan nabestaanden. Over alle keuzes die mogelijk zijn. In de Uitvaartwet staat helaas nog niets over duurzaam uitvaren, het is onze missie om daar verandering in te brengen. Door als activist de verschillen in impact helder te maken en verhalen van opdrachtgevers te delen. Samen dragen we bij aan je grootste groene statement in het leven: je laatste statement.

Primaire doelen

Secundaire Doelen

Primaire doelen

Secundaire Doelen

Milieuvriendelijke opties

Duurzame kist

De Natuurkist van Biesvelden, gemaakt van onbehandeld massief hout, onbehandelde bevestigingsmaterialen en
gecertificeerde juten bekleding, maken deze kist tot een van de weinige natuurlijke kisten in Nederland.

Natuur begraafplaats

Wij adviseren je om natuurbegraafplaatsen zelf te bezoeken, lees ook reviews met grafrechten en tarieven.

Rouwkaart

Met onze templates kun je zelf digitaal kaarten editen en verzenden. Kies je voor drukwerk, dan bieden we een complete
serie milieuvriendelijk lichtgewicht papier en drukwerk met een variatie aan design.

Duurzame Locatie

Wij hebben een netwerk van locaties met een duurzaam karakter door heel Nederland, waar je ook een uitvaart kunt organiseren zonder het milieu onnodig te belasten. Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand op een serene plek aan
het water, in de stad of in het groen.

Elektrische Rouwauto

Wij hebben een netwerk van locaties met een duurzaam karakter door heel Nederland, waar je ook een uitvaart kunt organiseren zonder het milieu onnodig te belasten. Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand op een serene plek aan
het water, in de stad of in het groen.

Zintuigen

De playlist van je leven

Volg ons opSpotify / Artofgoodbye voor een niet alledaagse sound of goodbye.

Eten & Drinken

Inspiratie voor je uitvaart menu? Lees wat Boeddhisten, Molukkers, Joden, Surinamers, Turken, Brazilianen eten in culinaire troost van Jeanette Diepenbroek.

Je lievelings outfit aan

Vergeet niet te denken aan onderkleding, sokken, eventueel schoenen en sieraden. Vlak voor de uitvaart kunnen sieraden weer teruggegeven worden aan de familie.

Muzikale Levensloop

Door de emotionele (h)erkenning kan een Luizterverhaal (gesproken woord, zang & piano) bijdragen aan het rouwproces

Afscheidsfoto’s

Boukje Canaan bezit het lef en de gevoelige kant om prachtige sfeerbeelden van jouw persoonlijk afscheid te maken.

Herinneringen

Onze partner RememberMe toont een galerij van crematie as sieraden en overige producten als herinnering aan je dierbare.

Rouwbloemen

Laat bloemen spreken wanneer woorden tekort schieten. DON FLORITO weet jouw wensen te vertalen in prachtig rouwbloemwerk.

Geloof

Deel je geloofsovertuiging met ons, dan delen we voorbeelden van mogelijkheden met je.

Kist

Onze partner is kistenleverancier Aikidia, een natuurlijke en milieuverantwoorde partner die massief houten kisten
betaalbaar maakt.

Spiritualiteit

Laat ons weten wat jouw spirituele levensvisie is en we adviseren jou over de opties.

Lijkwade

Wist je dat een dure kist niet verplicht is? Denk ook eens aan een wade, of een sindon.

Ceremoniemeester

Dick de Waard biedt een luisterend oor voor de mens achter jouw dierbare, waarmee hij de juiste woorden vindt voor het afscheid als je dat zelf even niet kunt of wilt.

Rouwadvertentie

Als je voor een advertentie kiest helpen we je de juiste keuze bij jouw budget te maken: lokaal, regionaal of landelijk? Maximaal gepersonaliseerd.

Rituelen

Er zijn vele rituelen mogelijk voor, tijdens en na een uitvaart. Wanneer je hier meer informatie over wilt bel of e-mail ons dan gerust.

Locatie

Kerken

Bekijk hier per provincie alle kerken gesorteerd op: kerken in gebruik, monumenten en Protestants of Rooms-Katholiek.

Begraafplaatsen

Eind mei is alweer voor het zesde jaar op rij het Weekend van de Begraafplaats, Thema dit jaar is ‘Een plek vol
verhalen’.

Crematoria

Hier vind je de adressengids van Crematoria in Nederland..

Opbaarlocaties

In een uitvaartcentrum worden overledenen opgebaard en kunnen rouwdiensten gehouden worden.

Je as uitgestrooid over je favoriete vakantieplek

Dit is is een manier om het afscheid voor je naasten om te zetten naar een terugkerend rustpunt. Stuur ons je favo hotspot op en wij informeren je over de wettelijke en financiële consequenties lokaal.

Thuis worden opgebaard

Hier zijn geen regels en voorwaarden verbonden. De Biosac 200, een duurzaam opbaar product, biedt nabestaanden de mogelijkheid tot een mooie, warme en geheel natuurlijke manier van opbaren.

Wij helpen je om tijden af te spreken waarop familie, vrienden en kennissen afscheid kunnen komen nemen. Dit kan verstandig zijn als je thuis niet zoveel ruimte hebt.

Unieke uitvaartlocaties

Wij stemmen af met niet-alledaagse gelegenheden op verrassende locaties (wereldwijd). Veel is afhankelijk van diens visie, buren, en het lokale bestemmingsplan.

Transport

Vervoer

Onze partner voor rouw- en volgauto’s is Straver Mobility: biedt ook kinderrouwauto’s, bloemenauto’s, speciale auto’s,Harley’s, Hummers, caravans, loopkoetsen, uitvaartfietsen en Rouwkoe Leentje.

Vragen over opties