En ontwerp jouw Uitvaartplan

Wat kan ik verwachten bij een persoonlijke sessie voor mijn Uitvaartplan?

TELEFONISCH KENNISMAKEN

Als je eenmaal besloten hebt om je wensen voor later op een rijtje te zetten, bel ons zodat we je eerste vragen kunnen beantwoorden. Ons verdere proces lichten we jou toe aan de hand van een kennismakingsgesprek dat we per telefoon en/of Skype inplannen. Daarin vertel je ons over de ideeën die je mogelijk al hebt over je laatste afscheid en/of je online nalatenschap. Wij lichten je dan tot in detail toe hoe het vervolgtraject eruit ziet.

VRAGENLIJST per E-MAIL

Als je verder wilt met het uitwerken van je Uitvaartplan bij Art of Goodbye, dan ontvang je van ons een set inspirerende vragen per e-mail. Deze vragen zijn ontworpen om je aan het denken te zetten over het type uitvaart dat bij jouw persoonlijkheid past en over de beste manier om afscheid te nemen van jouw mensen. Ook sturen we jou de Checklist Digitale Voorzorg.

PRIVÉ SESSIE

Zodra we jouw ingevulde vragenlijst ontvangen hebben, boeken we een privé sessie. Hou daarbij rekening met een afspraak van 3 uur, waarvan zeker 2,5 uur vraag & antwoord met pauze naar behoefte. Dit is mogelijk bij jou thuis of kantoor of bij ons (Laren of Amsterdam). Ook boeken wij naar wens neutrale gesprekslocaties door het hele land als dat rustiger praat.

ONTVANG JE UITVAARTPLAN

Inclusief:

  • je codicil met je nadrukkelijke visie op je laatste afscheid / uitvaart
  • jouw wensen over je online nalatenschap
  • een begroting
  • financiering richtlijnen
  • een polis check indien je een uitvaartverzekering hebt afgesloten

VERTROUWEN

Deel je Uitvaartplan met familie, vrienden en je Vertrouwenspersoon(en) maar bijvoorbeeld ook met je Notaris, (Huis)arts(en), Advocaat/Jurist en dergelijke. Dit geeft jou de meeste zekerheid dat wanneer jij er niet meer bent, er geen enkele twijfel meer mogelijk is over jouw laatste wensen. Wij geven je in combinatie met het originele exemplaar van je Uitvaartplan een Formulier Vertrouwenspersonen waarop je kunt bijhouden wie je allemaal geïnformeerd hebt.

En wat als ik (nog) geen Notaris heb en ook geen Vertrouwenspersonen? Waar kan ik mijn Uitvaartplan dan veilig in bewaring geven?

Mocht je optimale zekerheid willen dat jouw wilsbeschikking ook nadat je er niet meer bent in goede handen komt, upload deze dan in je 'digitale kluis' van de Nederlandse Notariskluis. Een innovatief, veilig en duurzaam initiatief ondersteund door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.  
De Nederlandse Notariskluis biedt veilige digitale kluizen via ruim 50 aangesloten notaris praktijken

Wat zijn de kosten hiervoor?

Het all-in tarief van een persoonlijke sessie is €450 (exclusief reis- en verblijfkosten). Dit is gebaseerd op een gemiddeld aantal van 3 uren uitwerking en opvolging na je sessie. In overleg begroten we tijdig de meerkosten, indien er meer uren wenselijk zijn. Deze meerkosten worden pas na jouw schriftelijk akkoord gemaakt.