Ons verhaal

Ons verhaal

Steeds meer klanten wisten ons de afgelopen jaren te vinden: zowel (uitvaart)ondernemers namens hun opdrachtgevers, als consumenten die ons rechtstreeks benaderen. In 2020 nam ons collectief (opgericht door uitvaartonderneming Art of Goodbye, het Scandinavische IT-bedrijf Adstate en duurzaamheidsinvesteerder Gamis el Bouakili) Digitale Nazorg over, waardoor ons team een eigentijdse expertise aanbiedt voor het afscheid van je digitale ik.

Erkenning

Onze inzet voor een mensgerichte digitale wereld is de afgelopen jaren meermalen erkend:

2019
– Adviseur Hoorzitting inzake ‘Digitalisering’ – publicatie (Tweede Kamer)
– Initiator landelijk onderzoek #DigitaleNalatenschap2020
– Producent mini-documentaire ‘Een goed gesprek over digitale herinneringen’ (Uitvaartmuseum Tot Zover)

2020
Gastauteur Checklist Digitale nalatenschap (DELA)
Organisator Landelijk event over digitale nalatenschap (Circl, Zuidas)
Adviseur Tijdelijke Kamercommissie ‘Digitale Toekomst’
– Auteur onderzoeksrapport ‘Toekomstscenario voor de BGNU’ (Typeform)
– Ambassadeur MyData Global (online event)
– Startup showcase Web Summit 2020 (Lissabon)

2021
– Partner overeenkomst met BGNU
– Auteur Wikipedia pagina ‘Digitale nalatenschap
– Auteur Handboek ‘Digitale nalatenschap – een compleet ABC
– Lancering online training platform
Werkblad ‘Mijn digitale nalatenschap’
– Frans/Nederlandse lezing aan Funebra, internationale expo voor professionals (Brussel)

Inzichten

De basis van onze dienstverlening begint bij het vinden en veiligstellen van dierbare data. Deze vormt namelijk de herinnering aan een dierbare. Waardoor wij ons iedere dag opnieuw inzetten voor onze opdrachtgevers.

Meedenken met de klant en inhoudelijk adviseren over de persoonlijke situatie vormen de kern van onze service. Want eenmaal opgezegd kan nooit meer ongedaan worden gemaakt. Wat we door de jaren heen geleerd hebben en wat wij voorzien dat de komende tijd nog sterker van belang is voor ieder van ons, is de keuzevrijheid over wat je wilt dat er met je eigen data en online accounts gebeurt. Ook wanneer je er op een dag niet meer bent. Daarom zijn we aangesloten bij de wereldwijde MyData organisatie. Die zich inzet voor een mensvriendelijker internet.

Digitale voorzorg

HANDVATTEN, TRAINING & ONDERZOEK

Digitale Nazorg heeft in de afgelopen jaren voornamelijk nabestaanden kunnen ondersteunen. Steeds vaker werden wij benaderd door klanten die ook nu al (bij leven) op digitaal gebied zaken willen regelen. Maar wat is daarvoor wettelijk geregeld, wie erft straks jouw data en waarom is het niet altijd slim om je accounts zomaar op te (laten) zeggen?

Dit is een greep uit de vele vragen die ons overspoelen in de dagelijkse praktijk. De vele presentaties en gastlessen, rondetafelgesprekken in de Tweede Kamer en optredens in de media hebben geleid tot een toegenomen bewustwording over digitale nazorg. Zo kunnen wij de behoefte van de Nederlandse consument aan praktische handvatten ook vertalen naar trainingen, gastlessen, workshops en landelijk onderzoek. We zien een verschuiving in de maatschappij naar de wens om tijdig je eigen digitale leven op orde te krijgen, daar helpen we graag bij.

Bezoekadres

EEN LOKET VOOR DIGITALE VOORZORG EN NAZORG

Digital Funeral Professionals is in korte tijd een bekende naam geworden op het gebied van digitale voorzorg en nazorg en heeft kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Wij heten je welkom op ons bezoekadres aan de Contactweg 48, Amsterdam: het eerste bezoekadres in Nederland voor al je digital life planning vragen.