CIRCL op de Zuidas, Amsterdam

Co-creatie van een uitvaartsector

Digitale maatschappij

Op woensdag 29 januari 2020 vond het 1e event plaats over digitale nalatenschap voor beslissers en beleidsmakers die betrokken zijn bij digitale ontwikkelingen binnen de uitvaart, nalatenschap en nagedachtenis. De missie: de co-creatie van een uitvaartsector die klaar is voor een digitale maatschappij.

Kernvraag

De wereld waarin wij leven bevindt zich midden in de 4e Industriële Revolutie: eentje die draait om data. Hoe wij als hier als uitvaartprofessionals een inhoudelijk, kwalitatief en veilig dienstenpakket voor inrichten was de kernvraag van dit event.

Uitnodiging aan onze deelnemers

Onze uitnodiging aan deelnemers in de zaal en aan vakgenoten die er persoonlijk niet bij konden zijn is om na deze aftrap, in je eigen organisatie, aan de slag te gaan met een duurzame visie op digitale nalatenschap.

Bekijk hier een foto-sfeerimpressie of de aftermovie van het event

Duurzaam

#DigitaleNalatenschap2020 is een duurzaam georganiseerd evenement, geheel in lijn met UNSDG #3 ‘Goede gezondheid en welzijn’ en werd gehouden in CIRCL op de Zuidas in Amsterdam. Het event was in 2 weken volledig volgeboekt!

Sprekers event

Hieronder de sprekers die aanwezig waren op het event. De verhalen die zij deelden vormen samen de stand van digitale nalatenschap anno 2020.

Jan Middendorp

Als Lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal is Jan voor de VVD Woordvoerder Overheid en Digitalisering en (E)identiteit. Hij zet zich in voor onze snel digitaliserende samenleving, zo diende hij als eerste een initiatiefnota in om iedere Nederlander een online identiteit te geven.

Jeroen Terstegge

Jeroen is Privacystrateeg en Partner bij Privacy Management Partners. Daarnaast is hij voorzitter van de Commissie Privacy van VNO-NCW en MKB Nederland. Hij nam ons mee op een ‘privacy wereldreis’ om de voor- en nadelen aan te stippen van die landen waar privacy na overlijden inmiddels wél gereguleerd is bij wet.

Barend van de Kraats

Met zijn inmiddels geroemde jaarlijkse uitgave ‘UitvaartBranchemonitor’, een uitgave van VakbladMedia, geniet Barend de status van dé data analist van de Nederlandse uitvaartwereld. Barend is Partner bij The Alignment House, strategische management consultants, gedreven door het feiten fundament en werkzaam binnen de zakelijke dienstverlening, zorg en culturele sector.

James Norris

In de UK is James een begrip op het gebied van digitale nalatenschap, doordat hij sinds het oprichten van de Digital Legacy Associationzowel hospices, juristen, het notariaat en de uitvaartzorg weet te verbinden in de ontwikkeling van research, training, publiekscampagnes, denk tanks, voorlichtingsmateriaal, strategische content en best practices voor de betrokken doelgroepen.

Jan Bredo Pettersen

Met zijn jarenlange consultancy ervaring, opgedaan bij Google, is Jan Bredo aan boord gehaald als Product Marketing Manager door de decennialange Scandinavische marktleider in digitale uitvaartdiensten. Zijn data-gedreven business development strategie zorgde voor hét aha-moment van dit event: Een demonstratie hoe een e-footprint er nu echt uitziet…

Ylva Maria Mignot

In haar rol als mede initiator van de Digital Funeral Professionals en Adstate’s business development manager deed Ylva het afgelopen jaar zowel marktonderzoek, als de productie van een consumenten panel over digitale nalatenschap. Deze primeur is gefilmd in het Nederlands Uitvaartmuseum Tot Zover en werd voor het eerst tijdens ons event vertoond.

Sander van der Meer

Sinds 2013 al Nederland’s autoriteit op het gebied van digitale nazorg. Sander overhandigde de publicatie van het forensisch onderzoeksrapport ‘Toegang tot digitale data na overlijden’ aan keynote spreker Jan Middendorp.

Andja Bratić

Andja is een Herinneringsspecialist met een eigentijdse visie op uitvaren: we hebben tegenwoordig bijna allemaal een digitale persoonlijkheid, die samen met ons lichaam een complete identiteit vormt. Voor beiden is een waardig afscheid nodig. Door nabestaanden deskundig en tijdig te adviseren over dierbare data en de gewenste mix van fysiek en online afscheid, draagt dit bij aan heilzame rouwverwerking.