Digital Funeral Professionals 2020

Onze locatie is het eerste 100% circulair gebouwde en gerunde brainstorm lab

Het 1e event voor de Digital Funeral Professionals op woensdag 29 januari 2020 in CIRCL op de Zuidas in Amsterdam is in 2 weken volledig volgeboekt!

Kernvraag
De wereld waarin wij leven bevindt zich midden in de 4e Industriële Revolutie: eentje die draait om data. Hoe wij als hier als uitvaartprofessionals een inhoudelijk, kwalitatief en veilig dienstenpakket voor inrichten is de kernvraag van dit event.

Uitnodiging aan onze deelnemers
Onze uitnodiging aan deelnemers in de zaal en aan vakgenoten die er persoonlijk niet bij kunnen zijn is om na deze aftrap, in je eigen organisatie, aan de slag te gaan met een duurzame visie op digitale nalatenschap.

08:30Ontvangst & registratie
09:00Opening
09:10Keynote – Jan Middendorp
09:40Privacy Wereldreis – Jeroen Terstegge
10:00Scandinavian Best Practice – Adstate
10:15Mini-docu ‘Een goed gesprek over digitale herinneringen’
10:30Koffiepauze
10:45Enquête resultaten Digitale Nalatenschap – Barend van de Kraats
11:15Digital Legacy Association, Q&A – James Norris
11:50Afronding
12:00Lunchbuffet

We stellen onze sprekers op dit even graag aan je voor. De verhalen die zij delen vormen samen de stand van digitale nalatenschap anno 2020. 

Keynote Jan Middendorp – @Jan_Middendorp

Als Lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal is Jan voor de VVD Woordvoerder Overheid en Digitalisering en (E)identiteit. Hij zet zich in voor onze snel digitaliserende samenleving, zo diende hij als eerste een initiatiefnota in om iedere Nederlander een online identiteit te geven. Hier lees je over Jan’s ambitieuze plannen.
In zijn keynote horen we Jan’s visie op ‘digitale modernisering’ van de Uitvaartwet.

Jeroen Terstegge – @PrivaSense

Jeroen is Privacystrateeg en Partner bij Privacy Management Partners. Daarnaast is hij voorzitter van de Commissie Privacy van VNO-NCW en MKB Nederland. Hij neemt ons mee op een ‘privacy wereldreis’ om de voor- en nadelen aan te stippen van die landen waar privacy na overlijden inmiddels wél gereguleerd is bij wet.
Om ons daarna de vraag te stellen: Hoe vinden wij dat dit in Nederland geregeld zou kunnen en moeten worden?

Barend van de Kraats – @AlignmentHouse

Met zijn inmiddels geroemde jaarlijkse uitgave ‘UitvaartBranchemonitor’, een uitgave van VakbladMedia, geniet Barend de status van dé data analist van de Nederlandse uitvaartwereld. Barend is Partner bij The Alignment House, strategische management consultants, gedreven door het feiten fundament en werkzaam binnen de zakelijke dienstverlening, zorg en culturele sector.
Wij verheugen ons op Barend’s analyse van onze landelijke enquête over digitale nalatenschap.

James Norris – @JamesNorris

In de UK is James een begrip op het gebied van digitale nalatenschap, doordat hij sinds het oprichten van de Digital Legacy Associationzowel hospices, juristen, het notariaat en de uitvaartzorg weet te verbinden in de ontwikkeling van research, training, publiekscampagnes, denk tanks, voorlichtingsmateriaal, strategische content en best practices voor de betrokken doelgroepen.
Daarnaast organiseert hij sinds 2015 jaarlijks de Internationale Digital Legacy Conference: aanvankelijk in London, in 2018 in New York, in 2019 in Berlijn en in 2020 hopen wij deze conferentie naar Amsterdam toe te halen. James verteld waarom!

Jan Bredo Pettersen – @Adstate

Met zijn jarenlange consultancy ervaring, opgedaan bij Google, is Jan Bredo aan boord gehaald als Product Marketing Manager door de decennialange Scandinavische marktleider in digitale uitvaartdiensten. Zijn data-gedreven business development strategie zorgt voor hét aha-moment van dit event:
Jan Bredo demonstreert hoe een e-footprint er nu echt uitziet…

Ylva Maria Mignot – @Adstate

In haar rol als mede initiator van de Digital Funeral Professionals en Adstate’s business development manager deed Ylva het afgelopen jaar zowel marktonderzoek, als de productie van een consumenten panel over digitale nalatenschap. Deze primeur is gefilmd in het Nederlands Uitvaartmuseum Tot Zover en wordt voor het eerst tijdens ons event vertoond: negen doodgewone Nederlanders, in de leeftijd tussen 14 en 72 jaar, spreken zich uit over hun beleving bij en ervaring met digitaal herinnerd worden, als zij er op een dag zelf niet meer zijn.
Ylva leidt deze mini-documentaire over digitale nalatenschap in.

Sander van der Meer – @DigitaleNazorg

Sinds 2013 al Nederland’s autoriteit op het gebied van digitale nazorg en vanaf 2019 ook dé pionier met digitale voorzorg. Behalve nabestaanden, adviseert en ondersteunt Sander’s team ook opdrachtgevers bij leven met alles dat komt kijken bij het digitale afscheid. Klanten hebben in toenemende mate inhoudelijk advies nodig en kloppen bij Sander aan in zijn rol als Digital Life Professional, trainer, gastdocent en voorlichter.
Sander overhandigt de publicatie van het forensisch onderzoeksrapport ‘Toegang tot digitale data na overlijden’ aan keynote spreker Jan Middendorp.

Andja Bratić – @ArtofGoodbye

De gastvrouw van #digitalenalatenschap2020 en oprichter van Art of Goodbye heet je welkom met een interactieve opening. Andja plaatst daarmee de noodzaak van dit eerste event van Digital Funeral Professionals in de juiste context.
Als een van de founding leden van de nieuwe vereniging BijLevenVaarwel is Andja een Herinneringsspecialist met een eigentijdse visie op uitvaren: we hebben tegenwoordig bijna allemaal een digitale persoonlijkheid, die samen met ons lichaam een complete identiteit vormt. Voor beiden is een waardig afscheid nodig. Sterker nog, door nabestaanden deskundig en tijdig te adviseren over dierbare data en de gewenste mix van fysiek en online afscheid, draagt dit bij aan heilzame rouwverwerking.
Tot slot ontvang je van Andja de oproep tot een prototype data dashboard voor Digital Funeral Professionals.

Duurzaam evenement

#digitalenalatenschap2020 is een duurzaam georganiseerd evenement, geheel in lijn met UNSDG #3 ‘Goede gezondheid en welzijn’, het duurzaamheidsdoel dat centraal staat in de bedrijfsvoering van Art of Goodbye. Wij werken als zero-waste uitvaart planner zo papierloos mogelijk, waardoor we deelnemers aanmoedigen om digitaal aantekeningen te maken. De presentaties worden achteraf gedeeld.

CIRCL

Onze locatie is het eerste 100% circulair gebouwde en gerunde brainstorm lab