Art of Goodbye gevel

Digitale nalatenschap ondernemersverhaal: onze gouden tip

“Ondernemen is de beste rollercoaster ooit”

Andja Bratić en Gamis el Bouakili zijn al sinds de kleuterschool bevriend.  Uiteindelijk zijn deze twee biculturele ondernemers ook gaan samenwerken. Met hun uitvaartbedrijf bieden ze ook de digitale nalatenschap op ethische wijze aan. Wat hen samenbracht? Gamis’ onderneming groeide eerder uit tot het welbekende SchipholTaxi, onlangs (in samenwerking met Shell, LeasePlan en Toyota) uitgebreid met RentaCab. Dit is de eerste taxivloot die op waterstof rijdt. Andja bekwaamde zich ruim twintig jaar als digital marketing strateeg. Dit deed ze in de VS, de Zuidas en bij organisaties zoals War Child en Stichting Vluchtelingenwerk.

Bijna vier jaar geleden besloten zij samen in de uitvaartwereld te stappen toen Andja als startende uitvaartverzorger nergens flexibel zero-emission volgauto’s kon regelen. Deze ervaring groeide uit tot een eigentijdse gezamenlijke onderneming: Art of Goodbye B.V.

Art of Goodbye gevel

Art of Goodbye Helpdesk, Amsterdam

De innovatie

Art of Goodbye houdt zich bezig met maatwerk duurzame uitvaarten en het bijhorende digitale afscheid. Het bedrijf maak het regelen van een begrafenis of crematie zo flexibel mogelijk voor de consument. Dit doen ze vooral door de consument de volledige keuzevrijheid te geven in het gehele proces: vanaf de melding van een overlijden tot aan de nazorg.

Zo hoef je alleen nog maar een machtiging in te vullen om desgewenst volledig ontzorgd te worden: “Hierin maken wij geen onderscheid tussen je afkomst, budget, financiering en al dan niet repatriëren naar het land van herkomst. Voor ons is iedere melding maatwerk. Het feit dat wij een onafhankelijk uitvaartbedrijf zijn met een duurzame service maakt onze propositie uniek. Of je nu in Amsterdam, Limburg, Casablanca of op Bali begraven wilt worden: volgens de Art of Goodbye methode zorgen we ervoor dat de heilzame beleving voor alle betrokkenen optimaal is. Vanaf onze oprichting zijn we lid van MVO Nederland en SDG Nederland, waardoor we heel duidelijk focussen op een heilzame bedrijfsvoering.”

Meer zelfredzame klanten kunnen per uur geholpen worden. Met onze stand-by service, een second opinion of via de flexibele financiering opties. In de toekomst willen ze ook de huidige online services zoals de uitvaartplanner en het veiligstellen van je digitale nalatenschap automatiseren. De concurrenten op deze laatste markt pareren zij met toonaangevende ethiek en duidelijkheid daarover. Zo vertellen Andja en Gamis:

Ons primaire doel is bijdragen aan het welzijn van onze klanten. Een opgeluchte klant is de beste reclame die je kunt maken. Daarom zul je ons ook niet zien adverteren of grootschalige promotie voeren. Iedere beschikbare euro en uur gaan direct weer terug in het verbeteren van onze Helpdesk.”

De start

Andja en Gamis zijn beide geboren ondernemers. Andja werkte jaren als freelancer die overstroomde van business development ideeën. Gamis bewees met zijn investeringen in duurzame start-ups een neus voor eigentijdse oplossingen. De start van hun innovatieve onderneming in de vrij analoge uitvaartwereld werd binnen hun netwerk bejubeld. Het opstarten na hun gezamenlijke sprong in het diepe was uitdagender dan verwacht:

“Wij kregen te maken met de diefstal van ons intellectueel eigendom. Dit bleek handig weggesluisd door een charlatan die we iets te goedgelovig en voor de hoofdprijs aan boord hadden gehaald. Zo moesten we zaken zoals onze vooraf nauwkeurig contractueel vastgelegde domeinnamen inclusief mailboxen door tussenkomst van de rechter weer herwinnen.”

Drie lessen die we hieruit leren:

  1. Niet alles hoeft perfect te zijn voor je bedrijf live gaat. Vertrouw op je eigen ervaring in plaats van opgedrongen dure expertise. Als je dan toch kennis inkoopt, vraag dan altijd om een getuigschrift: Is iemand wel de expert die hij beweert te zijn? Op welke manier is iemand vertrokken bij een vorige organisatie? Het ontbreken van referenties zegt vaak alles over een zelfbenoemde expert.
  2. Ga nooit mee in andermans strategie: investeer in het verbeteren van je eigen product en propositie.
  3. Trouwe partners blijven trouw aan een bedrijf met een unieke strategie. Iedereen kan copy/pasten en andermans content ‘herkauwen’. Er zijn maar weinig ondernemers die een duurzame, visionaire oplossing voor een probleem bieden.

Het ondernemerschap

Beiden twijfelden niet over hun rechtsvorm: “Omdat we met meerdere partijen zouden samenwerken en rekening houden met een investering op termijn, zijn we meteen met een BV begonnen.” De basiskennis van een digitaal platform bouwen hadden ze beiden al. Hierdoor konden zij zich volledig richten op de nieuwe aspecten van het uitvaart vak. “Andja mocht voor haar vakopleiding bij dé eigentijdse uitvaart academie Après la Vie een extra lange en veelzijdige stage doorlopen, met een 10- als eindcijfer. Door haar gedrevenheid om het vak en deze branche grondig te leren kennen nam zij daarna twee jaar zitting in een strategische projectgroep van BGNU (branchevereniging gecertificeerde uitvaartondernemingen). Als ‘vreemde eend in de bijt’ hielp ze onze twee focus thema’s duurzaamheid en digitalisering verankeren in het Beleidsplan 2022-2026. Iets waar we als nieuwe toetreders op deze markt enorm tevreden op terugkijken. Het is voor ons belangrijk om aansluiting te houden met ervaren vakgenoten. We geloven namelijk in co-creatie en de kracht van verbinding.”

Andja en Gamis op de Helpdesk van Art of Goodbye

Focus

Het post-covid ondernemerschap blijkt ook voor dit duo een echte rollercoaster. Van een social post over digitale nalatenschap wetgeving, tot het bijpraten met een leverancier… Er is altijd wel iets dat je praktischer en dus waardevoller voor de uitvaartklant kunt doen. Toch adviseren ze om “in deze digitaliserende wereld de dingen zo persoonlijk mogelijk te houden. Denk aan fitnessen onder werktijd met ons hele team, de vrijmibo en verjaardagen. Allemaal net zo belangrijk in onze bedrijfsvoering als bijvoorbeeld ons financieel overleg”.

Het is makkelijk om op de zaken vooruit te lopen en daarom moet je niet alles tegelijk willen doen: “Focus met jouw praktijk op een duidelijke niche en word daar goed in: de béste. Uitbreiden kan altijd later nog”.

Toekomst

Andja en Gamis werpen ook al een blik op de toekomst: “In eerste instantie wilden we groeien naar een uitvaart- en digitale nalatenschap bedrijf dat gezond genoeg is om een boterham mee te verdienen. Die inschatting is best moeilijk, want dit is natuurlijk een behoefte gedreven markt. Sinds de introductie van ons video-les platform voor (uitvaart) professionals zien wij vanuit steeds meer sectoren een toegenomen belangstelling naar ons actuele en toegankelijke aanbod. Digital Funeral Professionals blijkt een community waarmee we destijds, ruim voor de covid-uitbraak, voorzagen in de behoefte om een analoge markt in begrijpelijke taal te digitaliseren. Op middellange termijn hopen we te gaan groeien buiten onze eigen, landelijke grenzen door samen te gaan werken met de nu al geïnteresseerde internationale digitale nalatenschap spelers. Als we in heel Nederland succesvol gevonden worden door zowel consumenten als professionals, dan gaan we een keer samen met een cocktail op een eiland zitten om onze volgende stap te bepalen”.

De gouden tip

Visionaire ondernemingen starten altijd op basis van een gemis. Het is daarom belangrijk om in jouw bedrijf te blijven geloven en dit ook aan anderen mee te geven. “Geloof in de kracht van jóuw businessmodel. Vertel het aan iedereen, praat erover en schaaf er constant aan. Concurrentie is lawaai, zogenaamde white noise: op het moment dat jij heilig gelooft in de unieke oplossing die klanten bij jou krijgen, dan is de rollercoaster van het ondernemen het dubbel en dwars waard.”