Welkom Fati @Digital Life Helpdesk

Fati Mowahhed is na een stageperiode van 10 maanden en de succesvolle verdediging van haar scriptie Forensisch Onderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam bij ons in dienst getreden als Digital Life Helpdesk medewerker. Zij vertelt over haar beleving van onze kernwaarden:

“Toen ik mijn stage afrondde en begon met werken heb ik niet veel verschil gemerkt in de dagelijkse praktijk, omdat ik vanaf het begin al als medewerker ben behandeld door iedereen.

Vertrouwen was er ook al vanaf het begin, iets dat helemaal niet vanzelfsprekend is. Ik zie het woord vertrouwen staan tussen de kernwaarden van dit bedrijf en heb het afgelopen jaar ervaren dat dit voor alles geldt hier. Zeker ook voor consumenten. Maar op een gemiddelde dag voor alles dat wij doen, is het de basis. Ik heb het in ieder geval continu meegemaakt als stagiair.

Ik werd vertrouwd zonder dat er hoge druk op werd gezet. Dat is een puur vertrouwen, waar heel veel mee gezegd wordt. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik mij op persoonlijk gebied goed ging voelen over mezelf, meer zelfvertrouwen kreeg over bepaalde zaken zoals de taalbarrière waar ik voorheen enorm onzeker van kon worden. Ik had ook wat tegenslagen op studiegebied, maar het onvoorwaardelijke vertrouwen heeft ook dit goed gemaakt. Het liet mij groeien in mijn rol.

Veiligheid – ja natuurlijk. Qua gevoel geldt ook hiervoor dat ik mij thuis voelt binnen deze organisatie. Ik ben nooit bang om vragen te stellen, en dat heb ik zelden of eigenlijk niet eerder zo ervaren op eerdere werkplekken. Er is geen merkbare afstand tussen mij en oudere en meer ervaren collega’s. Het veilige gevoel en de positiviteit die ik hier krijg zorgen ervoor dat ik met hart en ziel wil bijdragen om hier een succes van te maken. Als het niet goed gaat met een klantendossier ben ik zelf ook oprecht verdrietig. Als het goed gaan ben ik enthousiast! Ik zie het als mijn eigen succes wanneer wij iemand daadwerkelijk verder weten te helpen. Ik zie het vooral als het resultaat van ons samen, het team experts waarvoor wij staan.

Als een klant geholpen is naar volle tevredenheid wil ik bijna dansen! De vrolijkheid en open sfeer bij ons op kantoor en de muziek dragen hieraan bij, het is goed dat er ruimte is voor alle emoties. Deze ruimte komt voort uit een Integriteit voor het werk dat we doen en dat ons verbindt en uit alle positiviteit die ik van het team krijg.

Doordat mijn eigen Betrokkenheid hier gestimuleerd wordt, voelen de meeste klanten ook als familie en hun Welzijn is voor mij belangrijker dan de techniek. Ik moet ze tevreden stellen, dat is digitaal in deze tijd van Corona altijd lastiger dan wanneer iemand ons bezoekt op onze Helpdesk. Het is een uitdaging om via email en telefoon begrip te tonen, op een manier die correct overkomt. De kunst is om toch die klanten tevreden te kunnen stellen die het persoonlijke contact missen. Ik ben van nature introvert, mijn Nederlandse taal is ook nog eens een uitdaging (ik kwam op mijn vijftiende uit Afghanistan naar Nederland vanwege de oorlog) dus wat de taal betreft doe ik altijd een

Co-creatie is iets waar ik veel vertrouwen in heb maar wat veel tijd zal kosten. Hoe dan ook, zal deze aanpak van Digital Funeral Professionals een succes worden. Met geduld voor alles dat nu nog niet geregeld is en waarom wij nog zo vaak moeten uitleggen aan mensen dat zij volgens de huidige stand van zaken geen recht hebben op bijvoorbeeld inloggen in het account van een dierbare. Noch hun eigen online accounts mogen nalaten aan erfgenamen. 

Ik geloof in karma: wij weten dat we transparant zin en eerlijk ons aan alle geldende regels houden. Natuurlijk zijn we een commerciële organisatie, maar eentje die niet geld-georiënteerd handelt maar vanuit de drijfveer om een goede experience bij onze klant achter te laten. Dat is voor ons de primaire drijfveer. Los hiervan, heb ik zelf vaak de filosofische uitspraak “Wie goed doet, krijgt ook goed terug.” Er is ook heel duidelijk een groeiende behoefte onder de mensen aan duidelijkheid en ondersteuning bij het afsluiten van je digitale leven. Of je dit nou zelf zou willen regelen of niet… ook ik moet dat nog tot in de puntjes goed regelen ook al vind ik het geen bijzonder prettig onderwerp.

Zelfs mijn moeder, die van een vorige generatie is, een Afghaanse oorlogsvluchteling, is rond 2-3 uur per dag bezig op haar mobiele telefoon… ze laat dus veel dierbare data achter.. Iets waarvan ze zich nu al zelf bewust is. Dat merk ik wanneer ze mijn kleine nichtje van drie streng toespreekt wanneer die met oma’s telefoon wil spelen: “Niet mijn foto’s wissen!” Momenten die ze koestert, want we hebben van ons ‘oude leven’ in Kabul maar 1 filmpje bewaard, op een oude VHS-band. Dat wordt als een schat bewaard en is een teken dat onze nieuwe digitale herinneringen des te belangrijker worden. Een filmpje tovert gewoon een lach op je gezicht zoals niets anders dat doet. Ondanks dat mijn moeder niet heel digitaal is, heeft zij een grote e-footstep. Wij delen hierin dezelfde belangen. Afhankelijk van wat zij wil dat er met haar dierbare data gebeurt, zou ik dat allemaal dolgraag willen hebben later. Dat gesprek ga ik nog stap voor stap met haar voeren, we zijn begonnen met gesprekken over de dood. Intussen weet ik wel al haar inlogcodes. Ik stel de vragen langzaam aan, om de zaadjes over haar digitale afscheid alvast te planten.

Voordat ik begon aan mijn stage hier dacht ik er ook nooit over na, maar naarmate ik er meer over hoorde, dacht ik “Ja maar wat gebeurt er straks met al mijn digitale herinneringen?” Mijn familie hoeft zeker niet allemaal nu al klant te worden van Digital Funeral Professionals, maar je digitale afscheid op tijd plannen is belangrijk en ik geloof erin dat het over 10 jaar een standaard is voor iedereen.”