Over ons

Wie wij zijn

Dit is Art of Goodbye

Onze waarden

De zandloper uit ons logo staat voor de drie waarden van Art of Goodbye: het leven is een avontuur, je bent vrij om in iedere fase te ontdekken wat bij je past, inclusief het afscheid.

We nemen je mee op een innovatieve reis langs je zintuigen en borgen de wettelijke continuïteit van je gemaakte keuzes. Ook wanneer je daartoe zelf niet meer in staat bent.

Bij alles dat we doen staat respect voor jouw persoonlijke situatie voorop

Van analoge naar digitale uitvaartbranche

Wij maken ons de komende jaren hard voor de overgang van een analoge naar een digitale uitvaartbranche.
De vorige eeuw vroeg om standaard uitvaartthema’s, zoals polissen, een korte plechtigheid en praktische wensenlijstjes.

Onze huidige samenleving vraagt om innovatieve uitvaartinitiatieven en om meer aandacht voor nazorg, wensen vastleggen bij leven, digitale nalatenschap en rouw- en emotionele support.

Duurzame relaties

De samenleving is in beweging. Jong, oud, stressvol of juist zen… We laten allemaal onze sporen steeds dieper achter, zowel op het internet als op het milieu. Door duurzaam te investeren in onze relaties met jou, vanaf het eerste contact, verkennen we je persoonlijke visie over deze thema’s. En kunnen we een ultiem persoonlijk afscheid garanderen.

Met Art of Goodbye bieden wij een totaalservice. Naar wens organiseren we een optimaal milieuvriendelijke uitvaart, ook internationaal. Door onze hechte samenwerking met Mortuarium Schiphol zijn we stand-by om zowel inkomende als uitgaande overledenen overal ter wereld waardig en tijdig te begeleiden.

Als collectief investeren wij in al onze partners. Dat betekent dat wij geen commissie rekenen op diensten die je via ons afneemt. Duurzaamheid betekent voor ons ook partnership.

Andja: “Iedereen heeft inmiddels een digitale persoonlijkheid opgebouwd: hoe meer uur per dag je op je iPhone doorbrengt, hoe groter straks je digitale herinneringen zijn. Ik help nabestaanden om die gepast te verweven in de uitvaart. 

Verder willen steeds meer klanten ruim van te voren al een ‘online feestje’ voorbereiden: persoonlijke afscheidsberichten, dankwoorden, holograms… Je merkt dat er langzaamaan een verschuiving plaatsvindt in onze samenleving. Nu zijn het nog trendsetters, voor je het weet is dit een must binnen een bewuste, duurzame lifestyle om je wensen duidelijk te maken aan je lievelingsmensen.”

Het Team

Andja Bratić

Andja Bratić

Herinneringsspecialist

De kunst van het ultieme persoonlijk afscheid ontwerpen, is dat er geen losse eindjes meer rondzweven. Dus ik start vanuit mijn hart, ga voelen wie ik voor mij heb. Is het een jong iemand die nog midden in het leven staat en de dingen op tijd geregeld wil hebben voor later? Of is het iemand die in de herfst van zijn leven is gearriveerd, met wie ik ga terugblikken en wellicht (auto)biografisch aan de slag ga voordat we praktische zaken op orde brengen?

Mijn beleving van een uitvaart ontwerpen is als een kameleon: in het vaak beladen traject na iemands overlijden wil ik nabestaanden optimaal helpen het leven van hun dierbare te vieren op de manier die écht bij diegene past. Dat is het mooiste statement bij een laatste afscheid.

Samen bewaken we de stem en het karakter van de overledene: een hele kunst tijdens de ingrijpende eerste dagen na een overlijden.

Sander van der Meer

Sander van der Meer

Digital Life Expert

Sander is Digital Life Manager en onze expert in dierbare data. Als initiatiefnemer van Digitale Voorzorg en i-Finish is hij gespecialiseerd in digitale erfenis en online nalatenschap.

Ook is hij Gastdocent digitale erfenis & online nalatenschap.

Met ruime ervaring als forensisch ICT-specialist voor de overheid en innovator in diverse projecten, is Sander in 2013 als ‘Digital life manager’ begonnen met de unieke dienstverlening i-Finish | Digitale Nazorg. Ondertussen is hij hiermee uitgegroeid tot hét kenniscentrum met expertise op het gebied van (toegang tot) de digitale erfenis, dierbare data en de online nalatenschap.

Sander is geregeld te horen en te zien op radio en TV en een veelgevraagd spreker en gastdocent op het gebied van de digitale nazorg, maar ook de juridische en technische vraagstukken voor nabestaanden, uitvaartprofessionals, notarissen en (na)zorgverleners aangaande dit onderwerp.

Digitale Nazorg is winnaar van de International Funeral Awards 2015 in de categorie “diensten” voor Nederland, 2e plaats Yarden Afscheidsprijs 2017 en finalist in de Final Footprint Challenge 2018. 

Fatemeh (Fati) Mowahhed

Fatemeh (Fati) Mowahhed

Stagiar

“Mijn naam is Fati . Ik ben geboren en deels opgegroeid in Afghanistan tijdens de oorlog. Ik kende tot mijn 15de bijna niets anders dan overleven. Waarschijnlijk heeft het invloed gehad op het vormen van bepaalde eigenschappen. Een van deze eigenschappen is iets onderzoeken tot ik een antwoord heb. Ik ben een gediplomeerde doktersassistente en ben ook werkzaam als een doktersassistent. Dit werk is heel leuk, vooral omdat je mensen helpt en dat geeft een gevoel van voldoening. Om mijn horizon te verbreden heb ik gekozen voor studie Forensisch Onderzoek. Studie Forensisch Onderzoek omvat alles wat ik van mijn toekomstige baan verwacht. Sinds kort doe ik een afstudeeronderzoek naar de digitale nalatenschap bij i-Finish en Art of Goodbye. Hierbij wil ik achterhalen wat de digitale data inhoudt, wie de eigenaar ervan is en wat gebeurt er met de data als je komt te overlijden. Na het vaststellen en analyseren van de obstakels wil ik onderzoek doen naar een juist en doeltreffend digitale voorzorg. Mijn onderzoek richt zich op het juridische deel en/of het dan voldoende is geregeld in Nederland. Ik zal de digitale voor-en nazorg vergelijken tussen Nederland en andere landen. Ik ben natuurlijk niet alleen bezig met het onderzoeken. Als ontspanning reis ik graag mocht de gelegenheid zich voordoen, kennis maken met nieuwe mensen en culturen en badmintonnen is wat ik heel graag doe. Sinds kort is Netflix mijn nieuwe buddy!”

Onze Partners