#zerowastefunerals in NL

De stad verandert snel. Je buurt, je wijk. Kijk eens om je heen. Wat wil je dat jouw kids zien wanneer ze straks van hun eigen voordeur naar [vul toekomstig transportmiddel in] toe lopen..?

Je laatste statement kan je meest duurzame zijn. Tijd wordt voor een rekensommetje:

Zin in impact?

In ons land worden dagelijks ruim 400 Nederlanders uitgevaren. Dat zijn er ruim 150.000 per jaar.

No alt text provided for this image

Hoe doe je mee?

  1. Bepaal voor jezelf wat je visie is op je grootste eco-footstep die je in dit leven maakt: je laatste afscheid. Als je het belangrijk vindt om jouw wensen op tijd te delen met de mensen die belangrijk voor je zijn, lees dan verder.
  2. Wil je een low-waste afscheid? Informeer dan links en rechts naar duurzame alternatieven voor standaard uitvaart diensten en producten. Een inspirerend voorbeeld is onze gloednieuwe partnership met The Flower Family
  3. Zie je een zero-waste uitvaart wel zitten? Dat is mooi. Dan heb je de rest van je leven de tijd om je lievelingsmensen te betrekken bij een #funeralsforgood afscheid dat a) goedkoper b) persoonlijker en c) milieuvriendelijker gevierd kan worden dan de standaard uitvaarten die we de afgelopen decennia gewend waren.

Het grootste taboe dat we de komende jaren samen gaan doorbreken, is dat een duurzame uitvaart dúúrder is dan een ‘gewone’…

Herinneringsspecialisten

Art of Goodbye is aangesloten bij Herinneringsspecialisten – wij vinden het belangrijk dat we voor onze nabestaanden niet alleen een mooie herinnering nalaten, maar ook een gezonde planeet. Daarom laten wij voor elk herinneringsobject of -traject dat je via een herinneringsspecialist laat maken namens jou een boom planten via helpplanttrees.org.

Een traject helpt om de essentie van je persoonlijkheid en/of leven in een overdraagbare herinnering te vatten. Nu. Voor later. Het is een plek om inspirerende ideeën op te doen, en de meest toegewijde herinneringsspecialisten die bij jouw wensen passen te vinden, en makkelijk te benaderen. Waarom is dit duurzaam?

De beste manier om onze herinneringen vers te houden is nou eenmaal door ze te delen met anderen. In de psychologie wordt het ook wel Het Protégé Effect genoemd. Vooral als het gaat over het onthouden van nieuwe informatie.

Maar het geldt natuurlijk ook voor het levendig houden van bestaande herinneringen. Door het met elkaar te hebben over iemand die er niet meer is word je gedwongen je gedachten te structureren, en dat helpt je om de herinneringen helder te houden. En vooral ook om beter te begrijpen waar de herinnering over ging…

Als je bijvoorbeeld een leuke situatie ophaalt dan leg je weer opnieuw de verbanden tussen hoe die situatie tot stand was gekomen.

Samen praten over een nagelaten object of traject helpt dus om de herinnering aan iemand langer, én beter vast te houden!

Art of Goodbye biedt eigentijdse

uitvaart planning + verzorging.

We specialiseren in jouw ideale mix van een fysieke + online uitvaart.

Met duurzame en internationale opties.

Happy living,

Andja

Herinneringsspecialist

www.artofgoodbye.com

° Als het leven jouw dagelijkse kunst is °

+31 (0)681 43 62 12

andja@artofgoodbye.com